Министерство на правосъдието

Профил на купувача

Услуги:

Предлагани производства и услуги от поделенията

Дървообработване

ТП Белене – изработване  на янове, дъски, бичмета и други артикули по размер и поръчка на клиента.

ТП Бобов дол  – изработват се пчелни кошери на ишлеме, погребални ковчези по заявка, дребни дърводелски изделия за бита и други такива по заявка на клиента.

ТП Враца – бичене на масивна дървесина на гатер.

ТП Пловдив – има на разположение банциг и сушилня, където се приемат поръчки за разбичване на материал и сушене.

ТП Пловдив/ЗО Смолян/ – Произвежда греди, дъски, необходими  за строителството . Приема поръчки за бичене на дървен материал по размери от клиента. Извършва се  услуга – бичене трупи  на ишлеме

Металообработване

ТП Бобов дол – изработва се оградна мрежа от стандартна поцинкована тел. Мрежата се изработва не само в стандартни размери, но и по заявка на клиента с неговите предпочитания относно дължина, височина на мрежата и големината на квадратчетата.

ТП Бургас – производство на каси за оръжие и сейфове за ценности, многоклетъчни сейфове за хотели, блиндирани врати и входни портали, декоративни решетки, огради и парапети.

ТП Варна – произвеждат различни модели каси за оръжие, метални врати, охранителни решетки др.

ТП Враца – има възможност за поръчка на метални врати, шкафове, решетки, огради, каси и сейфове, стоки за бита и сувенири.

ТП Ловеч – извърва се запилване на детайли и шмиргеловане на чугунени изделия .

ТП Пазарджик – аксесоари за камина, метални врати, решетки, каси за ценности и оръжие.

ТП Пловдив – производството на каси за оръжие и ценности, тръбни мебели, обзавеждане на учебни заведения, търговски обекти, като се произвеждат ученически чинове, столове,  щендер маси, стелажи, оградни решетки, метални врати и др.Цехът също така извършва стругарски услуги и произвежда шпилки, щифтове, както и каси за дълго гладкоцевно и късо нарезно оръжие..

ТП София – Произвеждат се и метални решетки , огради, врати, каси за оръжие или ценности.

Мебелно производство

ТП Бойчиновци – В дърводелския цех се произвеждат мебели по индивидуални поръчки на клиента.

ТП Варна – специализиран в производството на мебели за дома, офиса и хотели. Голям интерес има към произвежданите от цеха врати.Приемат се поръчки от частни лица и фирми по техни проекти.

ТП Враца – изработват се  мебели от ПДЧ, масив и метал.  Обзавеждане за дома, офиса, търговски обекти, хотели, медицински и детски заведения.

ТП Ловеч – производство на мека мебел на ишлеме.

ТП Пловдив – специализиран в производството на кухненска мебел, офис оборудване, детско обзавеждане и хотелско обзавеждане. Приемат се поръчки от частни лица и фирми по техни проекти, включително и ковчези.

ТП София – Изпълняват се и индивидуални поръчки на клиенти за изработка на мебели за дома – детски кошари, легла, гардероби; за градината – маси, пейки, шезлонги, сгъваеми столове; за офиса – бюра, етажерки.

ТП Стара Загора – специализиран и има богат опит в проектирането, производството, доставката и монтажа на:  хотелско обзавеждане съгласно индивидуалните изисквания на клиентите и съобразено със съвременните тенденции в бранша; произвежда всички видове мебели за офиса, отчитайки задължителните изисквания  за функционалност, ергономия и естетика ; обзавежда цялостно административни и стопански сгради, а също така и всички помещения на дома ; с особена любов и внимание се произвеждат мебелите за всяка възраст на  детето.

Мебелите се изработват от ламинирани плоскости и масивна дървесина, съобразени със съвременните стандарти. Изпълняват се индивидуални поръчки и поръчки по проекти на клиента, като се предлагат възможности за голям избор както на цветовите  решения така и на произхода на влаганите материали.

Шивашко производство

ТП Ловеч – производство на  дюшеци, възглавници и постелъчен инвентар.

ТП Сливен – притежава голяма колекция от работни облекла. Изделията обхващат мъжки и дамски работни облекла за производствени предприятия, строителни фирми и услуги – костюми, туники, престилки, гащиризони и полугащиризони, топли работни облекла. С голям интерес се ползват облеклата и аксесоарите за лечебно- профилактични заведения и медицински персонал. Добре се продават и облеклата за кухненски персонал и хранително-вкусовата промишленост. Цеха изработва летни и зимни облекла за охранителни и други специфични нужди.

Плетене на мебели и изделия  от ракита

ТП Бобов дол – произвеждат се 52 артикула мебели и дребни изделия по каталог и модели на клиента.

ТП Пазарджик  –  утвърден производител на плетена градинска мебел. Предлага се богат асортимент от изделия за дома, градината и заведението.

ТП Плевен – Производство на плетени  мебели, подходящи за дома, градината и завадения. Дребните изделия от ракита допълват домашния интериор.

ПВЦ и алуминиева дограма

ТП Бургас – Алуминиева и ПВЦ дограма и врати с български профили.

ТП София – цех за производство на PVC дограма.

Керамично производство

ТП Стара Загора – В керамичния цех в село Черна гора се произвеждат тухли - единична плътна и блок 3.85. Благодарение на качеството на вложените суровини и усъвършенстване на технологичния процес, тухлите са с високо качество.

Изработка и опаковка на домакински почистващи средства

ТП Ловеч – производство на домакински кърпи на ишлеме.

ТП Сливен – извършва се на база пълно „ишлеме”

Ръчен шев на обувки на ишлеме

Предлага се в поделенията Бобов дол, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора

За свободното време

ТП Белене - на територията на о-в “Персин” се намира вила “Рибарника”, която е разположена в близост до ръкав на р. Дунав, подходяща за отдих, риболов и почивка. Същата разполага с 2 апартамента 2 двойни стаи, кухня и обща зала. За почиващите през пролетно-летния сезон вилата разполага с външно барбекю и голяма беседка.

ТП София – благоустроен е водоема намиращ се в с.Казичене, разположен на повече от 200 дка. площ и предназначен за любителите на спортния риболов. Зарибен е с люспест и гол шаран, толстолоб, бял амур, сом, щука, каракуда, оклей, червеноперка .... Освен за нуждите на риболовците, водоемът е и приятно място за отдих. Разполага с бар и кухня, където на място, сред природата, може да бъде приготвена уловената риба.

Други производства и услуги

ТП Белене разполага с административно-битов комплекс от 10 стаи, 2 апартамента и конферентна зала, които могат да се използват за провеждане на семинари, учебни програми и занятия.

ТП Бобов дол предлага услугите на автомивка.

В ТП Враца се изработва  пълната гама от медицинско обзавеждане на лекарски кабинети.Също така се извършват бояджийски, заваръчни, стругарски, фрезови, шивашки и тапицерски услуги, както и блестящо поцинковане на метални детайли.

В ТП Пазарджик се изработват бижута на ишлеме, предназначени за износ.

В ТП Пловдив/ЗО Смолян/ се произвежда първокачествено краве сирене с 4 до 6% масленост и без добавки на допълнителни растителни масла.

ТП Сливен – в цеха за производство на домакински и почистващи средства има свободна производствена площ и може да поеме и други дейности с преобладаващо ръчни операции.

В ДП “ФЗД” поделение Ст.Загора се извършват транспортни услуги с товарни автомобили “Скания” – 30 т. и “Шкода Европа” – 16 т. ТП Стара Загора разполага със свободни производствени площи, които предлага за развиване на съвместни или самостоятелни производствени дейности.

Всички поделения с изключение на Поправителен дом Бойчиновци предлагат   възможност за наемане на работна ръка и сключване на договори за отдаване на труд при изгодни условия.


Слънчеви колектори за отоплениеЗа битова гореща вода и подпомагане на отоплението
Технологията с вакумно тръбни тръби, отличните изолационни характеристики на вакуума и максимално улавяне на слънчевата радиация ги прави рентабилно решение за всяка соларна инсталация.

Модели:
15 тръбен колектор подходящ за отопление на 150 л. бойлер със серпентина.
20 тръбен колектор подходящ за отопление на 200 л. бойлер със серпентина.
25 тръбен колектор подходящ за отопление на 250 л. бойлер със серпентина.

Естетичен дизайн. Висока ефективност. Некорозиращи и устойчиви материали. Дълъг експлоатационен живот.
Вакуумни тръби от термозакалено боросиликатно стъкло.
Селективно покритие за ефективно абсорбиране на слънчевата светлина.
Топлопроводими пластини, устойчиви при високи температури на стагнация.
Медни топлоносещи тръби тип Heat Pipe TU 1. Тръбната система е произведена с минимален брой заварки за безупречна херметичност и намаляване възможността за натрупване на отлагания.
Двата извода на събирателната тръба (колектор) мога да бъдат свързани като вход или изход топлоносител в произволна посока.
Температурен датчик с възможност за монтиране отляво или отдясно, в зависимост от положението на изход топлоносител.
Високоефективна изолация на събирателния колектор.
Монтаж върху равен, наклонен покрив или фасада. Лесен транспорт, монтаж и поддръжка. Вакуумните колектори продължават да функционират приедна или повече счупени тръби. Възможност за свързванена няколко колектора

Устойчивост на вятър, градушка, сняг и запрашеност.

Слънчевите колектори със суха вакуумна тръба по технологията Heat Pipe (топлинна тръба) се характеризират с висока ефективност: подобрени са топлинно-абсорбиращите качества на слънчевия колектор, ниски топлинни загуби и устойчивост при сурови климатични условия. Тръбата Heat Pipe представлява комплекс от две концентрично разположени стъклени тръби и вакуум между тях. Повърхността на вътрешната тръба е покрита със селективен слой позволяваща максимална абсорбция на слънчевите лъчи, минимално отдаване и висок коефициент на полезно действие. В центъра на „Heat Pipe" е разположена куха медна тръбичка, в която започват процеси на изпарение на нетоксичен флуид, който предава температурата към върха й и я отдава към колекторния възел, от където се загрява топлоносещата течност. Процесите се повтарят отново и отново.Мебелно производствоПроизводство на мебели за дома и офиса.