Министерство на правосъдието

Профил на купувача


Пловдив

Производствената дейност на ДП “ФЗД” поделение Пловдив се извършва в два промишлени цеха – Мебелен и механичен.

Мебелния цех е специализиран в производството на кухненска мебел, офис оборудване, детско обзавеждане и хотелско обзавеждане. Приемат се поръчки от частни лица и фирми по техни проекти, включително и ковчези.Цехът се занимава с дървообработване и има на разположение банциг и сушилня, където се приемат поръчки за разбичване на материал и сушене. В този цех се предлага и услугата ръчен шев за нуждите на обувната промишленост.

Механичният цех е специализиран в производството на каси за оръжие и ценности, тръбни мебели, обзавеждане на учебни заведения, търговски обекти, като се произвеждат ученически чинове, столове,  щендер,маси, стелажи, оградни решетки, метални врати и др.Цехът също така извършва стругарски услуги и произвежда шпилки, щифтове, както и каси за дълго гладкоцевно и късо нарезно оръжие..

Поделението разполага с работна сила за отдаване на неквалифициран труд на фирми.

В затворническото общежитие, което се намира в Смолян се развива дървопреработването и се предоставят услугите на лишени от свобода.Тук се развива говедовъдство и овцевъдство, свиневъдство.Гатер: Произвежда греди, дъски, необходими  за строителството . Приема поръчки за бичене на дървен материал по размери от клиента.Извършва се  услуга – бичене трупи  на ишлеме.Говедовъдство – добива  се и се  преработва краве мляко.Със закупените съоръжения се произвежда първокачествено краве сирене с 4 до 6  % масленост и без допълнително вложени растителни масла.Перспективата е изготвяне на необходимите документи за предлагане на готовата продукция в търговската мрежа / ще се запълни пазарната ниша в региона от голямото търсене на натурално краве сирене/

В оборудваната мандра се съхранява готовата продукция.Животните се отглеждат от лишените от свобода. Родените телета се използват за подмладяване на стадото.Овцевъдство – производство основно на овче кисело мляко,  извършва се продажба на агнета.В подразделението се развива и свиневъдство.


Подразделение Смолян

« Назад